Pobytové školenie zástupcov mládežníckych parlamentov Košického kraja 2023

Ďalšie pobytové vzdelávanie má spojiť zástupcov mládežníckych parlamentov pôsobiacich na území miest a obcí. Výmena skúseností a rovesnícky prístup prispejú k zvýšeniu informovanosti o problematike mládežníckych parlamentov. Čo prispeje aj k ich efektívnejšiemu fungovaniu, ich názory budú vypočuté, akceptované a seriózne zvážené.

Účastníci školenia, ktorí boli zároveň reprezentantmi jednotlivých mládežníckych parlamentov v zmysle aktivity dokázali vytvoriť silný tím s jasnou víziou, silnou motiváciou a cieľmi do budúcnosti, ktoré majú prispieť a mať silný vplyv  na rozvoj mládežníckych parlamentov na území miest a obcí Košického kraja.

Počas množstva diskusií a výmeny skúseností jednotlivých mládežníckych parlamentov aktuálne pôsobiacich na území Košického kraja sa účastníci venovali aj problematikám, ktoré postihujú a ovplyvňujú mládežnícke parlamenty a spoločne hľadali správnu cestu a postup pri ich riešení. Vďaka silnému prepojeniu účastníkov medzi sebou vznikli na mieste počas školenia priame partnerstvá medzi jednotlivými mládežníckymi parlamentami, ktoré majú mať za cieľ zefektívniť rozvoj a prácu mládežníckych parlamentov v ich okolí.

Účastníci dostali plnohodnotné informácie, vedomosti a zručnosti, ktoré prispeli k rozvoju ich kompetencií nevyhnutných pre ich prácu v mládežníckom parlamente a aktívnej občianskej angažovanosti.

Post Author: Marián Švekuš