DoTVORsa #15 Zvládaš HATE online? Online – zodpovedne a s rešpektom

Máš pocit, že internet môže byť lepší? Myslíš si, že nenávistné prejavy a kyberšikanovanie môžeš eliminovať aj ty? Na školení sa dozvieš aké následky môžu mať nenávistné prejavy v online priestore, ale aj to ako im predchádzať. Ako môže každý z nás prispieť k riešeniu týchto nežiadúcich javov, ale aj to kto/čo ich môže vyvolať. Poďme spolu vytvárať bezpečnejšie a príjemnejšie online prostredie.

Ukážme, že kyberšikanovanie a nenávistne prejavy nie sú to, čo by sme v spoločnosti chceli tolerovať a podporovať. Účastníci by mali po školení vedieť vymenovať riziká a nástrahy spojené s nenávistnými prejavmi online. Vedieť vymenovať základné prejavy obetí kyberšikanovania. Poukázať na možností riešenia nenávistných prejavov a ako reagovať pri kyberšikanovaní.

Po vyštudovaní odboru Umelá inteligencia na Technickej univerzite v Košiciach a niekoľkých rokoch v biznis sektore sa Ján (Johny) začal intenzívnejšie venovať neformálnemu vzdelávaniu a práci s mládežou. Aktuálne pôsobí v mimovládnom sektore ako projektový manažér, metodik, lektor a technik. Je členom viacerých expertných a pracovných skupín venujúcich sa témam neformálneho vzdelávania a práci s mládežou na regionálnej aj národnej úrovni. Spolupracuje s viacerými organizáciami a inštitúciami, ako napríklad: Národný inštitút vzdelávania a mládeže, Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR, Digitálna inteligencia, Lietajúca ryba, Dofe, Rada mládeže Prešovského kraja a iné.

Cez zážitkové a neformálne vzdelávanie sa snaží svoje skúsenosti a poznatky odovzdávať ďalej.Bude prebiehať ONLINE formou cez Google Meet, takže pre účasť je potrebné mať dobré internetové pripojenie, webkameru a mikrofón. Link na pripojenie ti zašleme po povinnej registrácii.

A vieš čo je na tom úplne najlepšie? Tento workshop je úplne 🆓 ZDARMA. Prihlás sa na workshop vyplnením formulára, ktorý nájdeš tu:
https://forms.gle/CjnQC4W3Yje3nZtt5 Neváhaj❗Počet miest je obmedzený. Čím skôr sa prihlásiš, tým väčšiu máš šancu 🍀 zúčastniť sa.Po prihlásení ťa budeme informovať📨 o ďalších podrobnostiach a zašleme ti link na pripojenie.

Séria workshopov je podporená z dotácie Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR 🇸🇰 v oblasti práce s mládežou, ktorú administruje IUVENTA – Slovenský inštitút mládeže.“

Organizátor si vyhradzuje právo na zmenu programu a termínu v prípade nečakaných situácií, ktoré pri organizácii podujatia môžu nastať.Tešíme sa na teba❗


Tvoj Tím DoTVORsa RMKKMáš nejaké otázky ❔
Napíš nám do chatu alebo na dotvor.sa@gmail.com

Post Author: Marián Švekuš