WeKEc 006. – Mládežnícke parlamenty v Košickom kraji #01 MČ Košice – Sídlisko KVP

Zvažovali ste ako chcete zmysluplne vyplniť svoj voľný čas popri škole ? Naši dnešní hostia vám porozprávajú o projekte Mládežníckeho parlamentu mestskej časti. Čo ich motivovalo a čo by mohlo napríklad motivovať aj vás. Ako funguje mestská samospráva, a vyskúšať si na vlastnej koži, aký to je pocit byť užitočnou súčasťou komunity.

Nahrávanie v štúdiu Dj Camp v Kulturparku v Košiciach.

Náš Daniel sa porozprával s ambicióznym Matúšom Nemcom aktívnym mladým človekom, ktorý pôsobí hneď vo viacerých organizáciách a jeho program je pravidelne poriadne nabitý zaujímavými aktivitami (Červený kríž, Detská železnica Košice, ako hlavný zapisovateľ a štatista v amatérskej Košickej hokejovej lige Cassovia Hockey league. Garde mu robil Marián Horenský poslanec mestského zastupiteľstva mesta Košice, poslancom miestneho zastupiteľstva v mestskej časti Košice – Sídlisko KVP, kde podporuje iniciatívu mladých ľudí v tejto mestskej časti a nielen v nej, pôsobí ako dobrovoľník v Dobrovoľníckom centre Košíc a pracuje na Úrade Košického samosprávneho kraja na oddelení športu. Ak vás táto iniciatíva zaujala sledujte viac info na https://www.facebook.com/mpmckvp, alebo na našom webe www.rmkk.sk

Touto epizódou vám chceme predstaviť našu novú rubriku Mládežnícke parlamenty v Košickom kraji. V rámci nej vám budeme postupne prezentovať jednotlivé MP v Košickom kraji a ich činnosť.

Veríme, že tak motivujeme ďalších mladých ľudí byť aktívnou súčasťou komunity 😉

#sidliskoKVP #Mladeznickyparlamentmestskejcasti #mladeznickeparlamenty #wekec #podcast #sebarozvojapracasmladezou #mladipremladych #mykecame #cestakvlastemuprojektu #moznostipremladych #minedu #ministerstvoskolstvavedyvyskumuasportu #iuventa #kosickykraj

Budeme radi za každý váš odber, zdieľanie, páčik, vypočutie ?

Ďakujeme všetkým, ktorí sa na tomto projekte podieľajú, fandia nám, resp. už rozmýšľajú ako pridať ruku k dielu ? Úspešný zvyšok týždňa všetkým ?

Podcast plný úspešných ľudí, inšpirácií, príbehov. 👀 Vďaka nám sa dozvieš o zaujímavých projektoch a podujatiach, aktuálnych výzvach, neformálnom vzdelávaní a o organizáciách pracujúcich s mládežou a pre mládež.

Tento 🎧 podcast vznikol v rámci projektu 📣 HLAS MLADÝCH 2021 – Košický kraj, podporený z dotácie Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR „Programy pre mládež 2014 – 2021“, ktorú administruje IUVENTA – Slovenský inštitút mládeže.

Tešíme sa na teba!

Tvoj Tím WeKEc RMKK

#wekec #kosickykraj #minedu #iuventa #ksk #mladimladym #nielenpremladych — Send in a voice message: https://anchor.fm/rada-mldee-koickho-kraja/message

Post Author: Marián Švekuš