DoTVORsa #23 Vykašli sa na predsudky

Hostiteľ: Rada mládeže Košického kraja.

Vieš čo znamenajú pojmy diverzita a inklúzia? O čom je reč, keď sa bavíme o rovnosti a prečo je dôležitá pre nás všetkých? Zaujíma ťa, ako funguje náš mozog a čo sú to nevedomé predsudky? Rozšír si vedomosti  a pomôž budovať spoločnosť, v ktorej sa nám všetkým môže žiť lepšie.

Workshop Vykašli sa na predsudky je určený primárne mladým ľuďom vo veku od 14-30 rokov, ktorí majú záujem naučiť sa základy diverzity a inklúzie, ich dopad na život človeka, aké sú najčastejšie predsudky a ako na ne reagovať. Na všetky tieto otázky a problémy ti zodpovie inšpiratívna Lenka Hlinková, ktorá je vzorom najme pre dievčatá a ženy k práci s informačnými technológiami. Po 12 rokoch práce v Anglicku a na Slovensku si prešla rôznymi pracovnými pozíciami akými sú napríklad Digital Project Manager, Business Analyst a UX Designer. Okrem toho, je Lenka zakladateľkou akadémie technických zručností Algoritmus. Je autorkou motivačno-náučnej knihy Ženský algoritmus, v ktorej vyvracia predsudky, že ženy a technológie k sebe nepatria. Lenka je pravidelnou rečníčkou ako Google Certified Trainer a v roku 2019 získala ocenenie The Female Role Model of the Year v rámci národného kola súťaže Central European startup Awards. 

Workshop je zadarmo a  bude prebiehať ONLINE formou prostredníctvom Google Meet. Na toto podujatie je však potrebné registrovať sa na http://goo.gle/DoTVORsa. Neváhaj však veľmi dlho, pretože na toto online školenie je obmedzený počet účastníkov, čím skôr sa prihlásiš, tým väčšiu šancu máš zúčastniť sa. Po registrácii ti pošleme emailom ďalšie informácie a podrobnosti o pripojení sa na workshop. 

Toto podujatie je organizované s pomocou dotácií Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR „Programy pre mládež 2014 – 2020“, ktorú administruje IUVENTA – Slovenský inštitút mládeže.“

Tešíme sa na teba! 

Tvoj Tím RMKK

Post Author: Jana Beerová