DoTVORsa #8 – Kurz digitálnej sebaobrany

DoTVORsa

Hostiteľ: Rada mládeže Košického kraja.

Počas pandémie COVID-19 sa celosvetovo počet kyber-útokov späťnásobil!

Ako sa brániť voči nástrahám na internete? Aká je tvoja digitálna stopa?

Na workshope sa naučíš tie správne hmaty (aj pre technologických začiatočníkov), spoznáš užitočné nástroje a dozvieš sa, kam sa môžeš v prípade kybernetických útokov či šikany obrátiť. Ak ťa oblasť kyber-bezpečnosti zaujíma, zistíš aj to, aké máš možnosti jej štúdia a uplatnenia na trhu práce. Lektorka Lenka Hlinková inšpiruje najmä dievčatá a ženy k práci s technológiami. Po 12 rokov práce na Slovensku a v Anglicku na pozíciách Digital Project Manager, Business Analyst a UX Designer založila akadémiu technických zručností Algoritmus. Je autorkou prvej motivačno-náučnej knihy Ženský algoritmus, v ktorej vyvracia predsudok, že ženy a technológie k sebe nepatria. Pravidelne prednáša ako Google Certified Trainer a minulý rok získala ocenenie The Female Role Model of the Year v rámci národného kola súťaže Central European Startup Awards. 

Workshop “Kurz digitálnej sebaobrany” je určený primárne mladým ľuďom od 14-30 rokov, ktorí majú záujem získať základy internetovej bezpečnosti a ochrana dát na sociálnych sieťach.

Bude prebiehať ONLINE formou cez Google Meet, takže pre účasť je potrebné mať dobré internetové pripojenie, webkameru a mikrofón. Link na pripojenie ti zašleme po povinnej registrácii. A vieš čo je na tom úplne najlepšie? Tento workshop je úplne ZDARMA.

Na toto podujatie je potrebné sa registrovať na linku: http://goo.gle/DoTVORsa
Neváhaj však, počet miest je obmedzený. Čím skôr sa prihlásiš, tým väčšiu máš šancu zúčastniť sa.

Prihlásiť sa môžeš do 04.11.2020 do 20:00. Po prihlásení ťa budeme informovať o ďalších podrobnostiach a zašleme ti link na pripojenie. Toto podujatie je podporené z dotácie Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR „Programy pre mládež 2014 – 2020“, ktorú administruje IUVENTA – Slovenský inštitút mládeže.

Organizátor si vyhradzuje právo na zmenu programu a termínu v prípade nečakaných situáciá, ktoré pri organizácii podujatia môžu nastať.

Tešíme sa na teba 

Tvoj Tím RMKK

Post Author: Jana Beerová