DoTVORsa #6 – Ako si vybrať vysokú školu a uplatniť sa na trhu práce?

DoTVORsa

Hostiteľ: Rada mládeže Košického kraja. Nevieš si poradiť s výberom vysokej školy? 

Premýšľaš aký odbor si vybrať, aby si po ukončení štúdia nebol problém s jeho uplatnením? Zvažuješ aké kritériá je pri výbere správnej vysokej školy potrebné zohľadniť?

Odpovede na tieto otázky sa dozvieš na tomto workshope. Ten bude viesť lektorka Zuzana Kožarová a Veronika Zibrinyiová. Zuzka v súčasnosti pôsobí ako kariérová poradkyňa v Univerzitnom poradenskom centre UPJŠ v Košiciach. Vo svojich pracovných aktivitách sa rozhodla zamerať na mladých ľudí a momentálne sa venuje témam ako sebauplatnenie, celoživotné vzdelávanie a osobnostný rozvoj.

Veronika v súčasnosti pôsobí ako riaditeľka Univerzitného poradenského centra UNIPOC na Univerzite Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach. Poskytuje individuálne kariérové poradenstvo a na starosti má organizáciu podujatí, ako sú Deň kariéry UPJŠ, Kariérová polhodinka alebo ŽivoToPíš. Má rada kreatívnu prácu, spoluprácu s aktívnymi študentmi a verí, že ak chce človek niečo zmeniť, musí začať pracovať najprv na sebe.

Workshop “Ako si vybrať VŠ a uplatniť sa na trhu práce?” je určený primárne mladým ľuďom od 14-30 rokov, ktorí majú záujem zistiť ako si správne vybrať vysokú školu, čo treba vedieť o fungovaní trhu práce a ktorí chcú porozumieť dôležitosti plánovania kariéry. Bude prebiehať ONLINE formou cez Google Meet, takže pre účasť je potrebné mať dobré internetové pripojenie, webkameru a mikrofón. Link na pripojenie ti zašleme po povinnej registrácii.

A vieš čo je na tom úplne najlepšie? Tento workshop je úplne ZDARMA.

Na toto podujatie je potrebné sa registrovať v tomto linku: http://goo.gle/DoTVORsa 

Neváhaj však, počet miest je obmedzený na 20 účastníkov. Čím skôr sa prihlásiš, tým väčšiu máš šancu zúčastniť sa.

Po prihlásení ťa budeme informovať o ďalších podrobnostiach a zašleme ti link na pripojenie.

Toto podujatie je podporené z dotácie Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR „Programy pre mládež 2014 – 2020“, ktorú administruje IUVENTA – Slovenský inštitút mládeže.

Organizátor si vyhradzuje právo na zmenu programu a termínu v prípade nečakaných situáciá, ktoré pri organizácii podujatia môžu nastať.

Tešíme sa na teba

Tvoj Tím RMKK

Post Author: Jana Beerová