Konferencia Spolu dokážeme viac – Košice

Piata a najväčšia konferencia mládeže plná podnetov, informácii a inšpirácií organizovaná v roku 2017 v Košickom kraji je za nami. Ďakujeme všetkým, ktorí prišli – našim hosťom, účastníkom z košických stredných škôl, pracovníkom s mládežou. Špeciálne poďakovanie patrí našim spíkrom, ktorí sa s publikom v kreatívnych priestoroch štúdia Woont podelili o svoje vedomosti a skúsenosti.

Dátum konania: 12. 12. 2017

Miesto konania: Woont, Strojárenská 3, Košice

Na konferencii sa v dvoch blokoch predstavili: Rada mládeže Košického kraja, Krajská rada žiackych školských rád Košického kraja a Centrum voľného času – Regionálne centrum mládeže v Košiciach, Dobrovoľnícke centrum Košického kraja a Mesto Košice, Dual Education v T-Systems Slovakia, ESN Slovakia – Erasmus Student Network Slovenská republika o.z., Študentská firma ASSUM s Kávou na jedenie, Slovenská asociácia študentov a absolventov psychológie, Medzinárodná cena vojvodu z Edinburghu Slovensko, Liga proti rakovine a OZ Mladí ľudia a život.

Naše pozvanie prijala aj námestníčka primátora Mesta Košice, Renáta Lenártová, ktorá predstavila účastníkom konferencie Mesto Košice – Európske hlavné mesto dobrovoľníctva 2019.

Prestávky ponúkali okrem občerstvenia aj vynikajúcu príležitosť na networking. Po prednáškach doplnených o zaujímavé otázky z publika nasledoval workshop. Účastníci aj tentokrát hľadali odpovede na otázky súvisiace s ich životom v škole či v meste.

V závere konferencie sa konala diskusia s novozvoleným predsedom úradu Košického samosprávneho Rastislavom Trnkom. Organizácia Pre Stredoškolákov v spolupráci s RMKK ponúkla príležitosť dialógu k aktuálnej problematike v školstve, ale aj na rôzne iné témy.

Fotografie z konferencie nájdete na: https://www.facebook.com/pg/RMKKE/photos/?tab=album&album_id=1683071481716409

Cyklus Konferencií bol podporený z dotácie Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR „Programy pre mládež 2014 – 2020“, ktorú administruje IUVENTA – Slovenský inštitút mládeže.

Post Author: Jana Beerová