Štartér – Školenie pre ambasádorov štruktúrovaného dialógu

Aj vážne veci sa dajú naučiť v neformálnej atmosfére a dobre sa pri tom zabaviť. Príď sa o tom presvedčiť na školenie Štartér.

Štartér je školenie pre mladých ľudí (15 – 30 rokov), ktorí sa zaujímajú o život vo svojom meste. Môžu mať za sebou rôzne aktivity – dobrovoľnícke, organizovanie akcií, kultúrne podujatia, iné – alebo nemusia mať žiadne skúsenosti. No chceli by, aby sa ich mesto/obec viac zaujímalo o to, čo mladí ľudia v ňom žijúci naozaj chcú a potrebujú. A aby samotní mladí ľudia vedeli, kam sa obrátiť, aby vedeli, čo všetko pre nich mesto/obec môže spraviť.

Cieľom je ozrejmiť vám veci v súvislostiach, vysvetliť, ako komunikácia medzi mladými ľuďmi a dospelými v meste môže fungovať a dať účastníkom priestor na otázky a vyjadrenie svojho názoru.

Je to o tebe?? Tak vyplň formulár a vidíme sa v Ružomberku:
http://bit.ly/2BhxlRw
Potvrdenie účasti prostredníctvom tejto udalosti nie je záväzné, do úvahy berieme len vyplnený formulár.
Prihlasovanie uzavrieme 28. februára 2018.

Viac o ambasádoroch:

Čo robí ambasádor Štruktúrovaného dialógu:
1. Je presvedčeným a informovaným optimistom. Vie, ako sa veci majú, ale nestráca chuť to zmeniť. 🙂
2. Zúčastňuje sa diskusných stretnutí, ktoré robíme a budeme robiť po Slovensku a sám vedie skupiny mladých ľudí.
3. Sám pripravuje aktivity podobného charakteru
4. Pomáha nám so zberom údajov, zdieľa, šíri dotazníky, ktoré pripravujeme (v školách v meste, cez rôzne organizácie, weby a sociálne siete)
5. Má možnosť zapojiť sa do organizovania akýchkoľvek aktivít, ktoré pripravujeme (napríklad do tvorby rôznych materiálov, prispieva na stránku a na náš facebook https://www.facebook.com/zajednolano/?fref=ts , google+, twitter..)

Čo Ambasádor získava?
1. Neformálne vzdelávania je dnes žiadané. Vďaka nemu získaš zručnosti, ktoré vo väčšine škôl neučia – najmä súvisiace s komunikáciou. A tá, no uznaj, je potrebná takmer v každej profesii.

2. Osvedčenie Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR. Blíži sa čas, kedy múdre školy a múdri zamestnávatelia budú uprednostňovať ľudí s dokladom o neformálnom vzdelaní.

3. Neoceniteľné skúsenosti. Občas sa ti možno trémou bude triasť hlas, ale ver, je to výborný spôsob, ako sa stále zlepšovať. Budeš komunikovať s deckami, s dospelými, primátormi, učiteľmi. A to ťa naučí.

4. Život je o zážitkoch a ľuďoch, s ktorými sa stretávaš. A vďaka aktivitám, ktorým sa ako ambasádor budeš venovať, máš možnosť spoznať skvelých ľudí, zažiť dni úplne inak, ako doteraz. To ti zmení pohľad na svet okolo seba.

5. Zbavíš sa mnohých stereotypov, ktoré v sebe máme všetci. Tým, že budeš súčasťou nových situácií, životov iných ľudí, zmení sa tvoje zaužívané vnímanie, v praxi zažiješ, že nič nie je len biele a čierne. Volá sa to aj kritické myslenie. To ti ponúkame celkom zaručene.

 

Viac informácií o štruktúrovanom projekte a školení:
Lucia Macaláková
E-mail: lucia@zipcem.sk
Telefón: 0911 183 383

Post Author: Jana Beerová